Pabo Tutti2 0777 cropped

Op zaterdag 4 november 2017 was het zover, het BALK TOPfestival 2017. In de vroege ochtend is Zanggroep Pabo met de hele vereniging in de bus gestapt vanuit Helmond naar de Doelen in Rotterdam. Elke twee jaar wordt er een BALK TOPfestival georganiseerd waar alle koren, zanggroepen en vocal groups in Nederland zich voor kunnen aanmelden. Na een selectieronde middels een ingestuurd muziekfragment wordt beoordeeld of een zanggezelschap hiervoor geplaatst kan worden.
Zo heeft ook Zanggroep Pabo zich dit voorjaar ingeschreven en is onze vereniging geplaatst voor deelname aan dit festival in de categorie 'grote groepen, eerste klasse'. Het Pabo-Koor en de Pabo-Band hebben onder leiding van Erik van Vugt de volgende muziekstukken uitgevoerd:
- Sing 
- Le Festin
- Stil in mij
- 100 Years
- Elvis Medley

Verdeeld over vier categorieën namen 66 zanggezelschappen uit Nederland deel aan dit festival. Bij iedere competitie was een jury aanwezig van drie deskundigen (dirigent, vocal coach en regisseur). Ieder jurylid maakte een rapport op en heeft de groepen beoordeeld volgens zijn of haar eigen vakgebied. De groepen werden beoordeeld op o.a. technische uitvoering (zuiverheid en balans, ritmiek en fasering, uitspraak en dictie, vocaliteit en klankkwaliteit), artistieke uitvoering (podiumpresentatie, dynamische schakering, interpretatie, repertoirekeuze) en algemene indruk.

Zanggroep Pabo vond het een geweldige ervaring om aan dit festival deel te mogen nemen. Met de adviezen van de juryleden kan ook Zanggroep Pabo zich nog verder ontwikkelen. Na maanden van hard werken en repeteren is Zanggroep Pabo beloond met de derde prijs in de categorie 'grote groepen, eerste klasse'.